Ioana Pârvulescu - ,,Inocenții” (Sabina Iacoban)
Părerea editorului: ,,Poate că inocența e vârsta la care ar fi trebuit să rămânem pentru a da un dram de decență speciei umane. Cartea aceasta, frumoasă ca un basm adevărat, este povestea unei lumi de copii în care căderea n-a avut loc. Citind-o, ne legănăm cu gândul că am fi putut fi la fel. E o bunătate în aceste pagini care trezește în noi nostalgia unei lumi pierdute.” Cu cât înaintăm mai mult în viață, întâlnim tot felul de probleme și greutăți care ne stresează și devin un obstacol pentru noi. Începem să fim din ce în ce mai nervoși, mai triști și chiar mai morocănoși. Uităm să ne bucurăm pentru cei din jur, pentru prieteni, pentru familie și ajungem să fim chiar și invidioși. Cu cât creștem mai mult, lăsăm ura și invidia, stresul, oboseala să ne acapareze încet, încet. Când eram mici, cu toții voiam să fim mari, să facem ce vrem, însă acum, la adolescență, ne dăm seama cât de bine era să fim mici. Acest paradox ne arată cât de frumoasă
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMerci. Mă bucur că ți-a plăcut recenzia.
ȘtergereMi-a plăcut cum ai scris, ai surprins foarte bine cartea. Eu am citit cartea de ceva vreme și pot să spun că mi-a plăcut foarte mult. Romanul e într-adevăr complex, schițând meticulos conștiința lui Apostol. Se putea scrie mai mult totuși dar mi-a plăcut încercarea ta.
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru comentariu. Aș fi putut scrie poate mai mult dar aceste rânduri mi s-au părut esențiale.
ȘtergereCartea e mult mai ampla si trateaza un subiect vechi: natura umana. Ceea ce ai scris e corect, ai punctat esențialul dar totusi se putea dezvolta, ce ai scris constituie doar baza. S-au ratat multe aspecte precum relatia lui Apostol cu Ilona sau cu scena mortii protogonistului, simetrica cu incipitul. In fond, prezentarea e buna, ai surprins punctele cheie. Buna treaba.
RăspundețiȘtergereMă bucur că îți place cum am scris. Nu am relatat scenele acestea tocmai pt. a stârni mai mult interes.
ȘtergereM-ai motivat să citesc cartea. Pare interesantă așa cum ai descris-o tu și mereu m-au încântat romanele despre război. 10 din partea mea.
RăspundețiȘtergereMă bucur că ți-am stârnit interesul.
ȘtergereAi valorificat subiectele esențiale ale cărții într-o prezentare foarte succintă; mă bucur că ai enumerat temele care sunt analizate și mi-a plăcut introducerea cu nuanțe istorice. Am citit cartea mult timp în urmă, dar mi-ai readus aminte ideea și m-a ajutat să înțeleg cartea mai profund. Bravo!
RăspundețiȘtergereP.S. m-a surprins paragraful citat și am realizat cât de mult se aseamănă titlui.
Mulțumesc și mă bucur că te-a impresionat cartea.
ȘtergereMerci de comentariu. Chiar sper să citești Rebreanu fiindcă este un autor cum n-o să mai întâlnești în proza românească.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMerci de comentariu.
ȘtergereFoarte bună prezentarea ta,Andrei! Mi-a plăcut felul în care ai scris și m-ai convins să citesc cartea. :)
RăspundețiȘtergereMă bucur că te-am făcut să citești cartea,
ȘtergereMi-a placut recenzia pe care ai facut-o cartii, deoarece a fost complexa(in afara de faptul ca nu ti-ai exprimat prea mult opinia personala asupra cartii).
RăspundețiȘtergereP.s.:S-a vazut ca ti-ai "pus amprenta" pe aceasta postare (acele greseli specifice tie).
Da, ar fi trebuit să fiu mult mai subiectiv. Dar ce greșeli?????
Ștergere